Procesul, despre care presa de specialitate scrie ieri, pe 8 octombrie, că este pe rol la un tribunal federal din Los Angeles constă în acuzația că UMG desfășoară o politică „sistemică” și „frauduloasă”, menită în mod deliberat să ascundă drepturile de autor de artiști pentru a păstra profiturile pentru companie.
Durst susține că Limp Bizkit „nu a primit niciodată drepturile de la UMG”, în ciuda succesului enorm al trupei la începutul anilor 2000. Avocații acestuia amintesc faptul că albumele trupei s-au vândut în milioane de exemplare și că Limp Bizkit continuă să aibă „milioane de utilizatori care fac streaming lunar doar pe Spotify”.
Durst susține că disputa actuală datează din aprilie, când și-a angajat noi reprezentanți care au fost „șocați” de situație.” El susține că UMG i-a spus anterior că nu primește bani deoarece trupa încă nu a recuperat — adică drepturile de autor nu au depășit încă suma plătită în avans trupei.
Reprezentanții UMG, contactați de Billboard nu au răspuns deocamdată.
Limp Bizkit a devenit faimoasă la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000, cu albume precum „Significant Other” (1999) și „Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” (2000), care au vândut milioane de exemplare. Piese precum „Nookie,” „Break Stuff” și „Rollin'” i-au consacrat în cultura pop.
Foto: Getty Images.