Prima apriție TV a Queen, începutul unei cariere care avea să revoluționeze pentru totdeauna lumea muzicii

Cu un sunet distinctiv și beneficiind de șarmul lui Mercury pe scenă, frontman care reușea să acapareze toată atenția, Queen s-a transformat rapid dintr-o trupă în căutarea succesului într-ununul dintre cele mai emblematice grupuri din istoria rockului. Prima apariție la TV a marcat începutul unei cariere care avea să revoluționeze pentru totdeauna lumea muzicii.

Apariția la Top of the Pops a reprezentat un moment decisiv pentru Queen. Expunerea i-a ajutat să atragă un public mai larg, iar interpretarea piesei Seven Seas of Rhye a captivat audiența, oferindu-le impulsul necesar pentru a se afirma în lumea muzicii. La scurt timp după, Queen a început să urce în clasamente, iar drumul lor spre faima internațională în rock era floare la ureche.


Sau, cel puțin, așa ni se pare nouă acum, privind în urmă.

În 1973, Queen a lansat albumul de debut omonim. Discul are un amestec de elemente rock, glam și de operă, dar interpretarea trupei din 1974 din popularul show TV britanic „Top of the Pops” i-a adus cu adevărat în centrul atenției. Încă o dovadă despre puterea televiziunii.

Mercury scrisese doar pe jumătate piesa „Seven Seas of Rhye” atunci când cei de la Queen înregistrau primul album. Ei intenționau să o folosească drept outro aici și să înceapă albumul „Queen II” cu versiunea finalizată. Această idee a fost abandonată ulterior, însă piesa avea să devină primul hit single al trupei Queen, potrivit Wikipedia.

La acea vreme, Queen era încă o trupă în căutarea afirmării, iar șansa a venit a venit când a fost invitată să cânte „Seven Seas of Rhye”, o piesă de pe cel de-al doilea album al lor, „Queen II”. Cântecul a apărut pentru prima dată cu varianta instrumentală pe albumul de debut, dar pentru această interpretare, trupa a adus o nouă versiune, profitând de calitățile lui Mercury.

Apariția la „Top of the Pops” a fost un moment de (re)lansare pentru Queen, iar apariția televizată, la un show foarte urmărit la acea vreme, i-a ajutat să câștige un public mai larg, dând trupei impulsul de care avea nevoie pentru a se ridica în lumea muzicii. Călătoria către celebritate de-abia începuse.

Foto: Getty Images.

Web radios