Ozzy Osbourne și Chris Cornell, luați în considerare ca vocali Van Halen, declară Alex Van Halen

Dezvăluirea vine din primul interviu al lui Alex Van Halen de la moartea fratelui său, Eddie Van Halen, în 2020. Interviul pentru Rolling STone face parte din campania de promovarea a noului său volum de memorii, „Brothers”, care va fi lansat pe 22 octombrie.

În carte, Alex Van Halen povestește că cei doi mari ai rock-ului au fost luați în considerare pentru postul de vocal Van Halen. După cum bine știm acum, acest lucru nu s-a concretizat, cu Ozzy planurile căzând odată cu lansarea emisiunii tip reality „The Osbournes” de pe MTV, în timp ce Chris Cornell „era într-o perioadă foarte sensibilă a vieții lui”, la scurt timp după, murind.

Osbourne a fost abordat în 2001, după ce colaborarea lui Gary Cherone cu Van Halen s-a încheiat în 1999 și înainte de revenirea lui Sammy Hagar din 2003. Alex a spus că el și Eddie s-au întâlnit cu Sharon Osbourne pentru a discuta despre un album Van Halen cu Ozzy la voce, dar planurile au căzut din motivul amintit mai sus.

Alex Van Halen explică în interviu și de ce turneul Van Halen planificat nu a avut loc după moartea lui Eddie în 2020, bateristul dând vina pe refuzul lui David Lee Roth de a-l onora pe chitarist, ca motiv principal. 

Chris Cornell și Eddie Van Halen au fost aproape de a colabora la o piesă, în 2008

Chitaristul Pete Thorn a vorbit pe această temă în urmă cu ani în emisiunea „The Mitch Lafon & Jeremy White Show”. Thorn, care a cântat pe albumul solo al lui Cornell din 2008, „Scream”, a spus că cei doi artiști erau amici în acea perioadă. În timp ce lucrau la „Scream” și ascultau diverse piese, Cornell l-a întrebat pe Thorn ce ar crede despre ideea de a-l aduce pe Van Halen să cânte pe album.

Lucrurile nu s-au întâmplat din cazua programului încărcat al celor doi muzicieni, în acea perioadă.

Foto: Metal Anarchy.

Web radios