Succes exploziv pentru vinilul „Insulta Poeziei” de Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase

Vinilul lansat luna trecută, „Insultă Poeziei” de Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase, a atins un succes impresionant, cu 1500 de exemplare vândute în primele 3 zile de la lansare. Discul, produs în ediție limitată, a captivat atât fanii muzicii tradiționale, cât și colecționarii pasionați, confirmând încă o dată valoarea acestui proiect muzical unic.

Acesta este al treilea disc lansat de Simion Bogdan Mihai, al doilea alături de Lăutarii de Mătase, și marchează o premieră, fiind pentru prima dată când formația este un septet. Formula instrumentală cuprinde pian, acordeon, țambal, contrabas, vioară, violă-braci și cobză, toate într-un aranjament acustic sofisticat, ce trimite la un taraf de lăutari de salon. Influențele diverse, de la muzica maghiară din Câmpia Transilvaniei, la pianul ce evocă cultura europeană, dar și la elementele orientale păstrate în sunetele cobzei și țambalului, conferă albumului o dimensiune culturală amplă și profundă.

„Insultă Poeziei” include 10 cântece care evocă atmosfera Belle Epoque, o epocă frumoasă, idealizată și provocatoare. Cele mai multe piese provin din jurul anului 1900, acoperind o paletă vastă de influențe din toate zonele istorice ale României, de la Valahia și Bucovina, până la cântece de închisoare și muzică țigănească. De asemenea, albumul conține două tangouri de o frumusețe aparte, compuse de mari artiști din perioada interbelică, precum Henri Lœwe, Serafim Stoenescu și Jean Revaux.

Producția albumului a fost coordonată, ca de fiecare dată, de Adi Despot, producătorul în care Simion Bogdan Mihai are încredere deplină. De asemenea, un moment special pe acest vinil este recitativul de deschidere al Ilenei Popovici, un simbol al anilor ’60, care recită un poem de dragoste scris de Luchi Caragiale.

Discul a fost lansat în ediție limitată de 1500 de exemplare, cu o calitate excepțională, dedicată colecționarilor, însă este disponibil și în format digital pentru toți iubitorii de muzică, pe toate platformele de streaming.

Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase vor concerta la Sala Palatului, pe 19 noiembrie. Spectacolul intitulat „Fructe cu Miez Dulce” va fi un eveniment inedit, cu invitați din toate colțurile țării, fiecare evidențiind câte o parte valoroasă din cultura de pe teritoriul țării noastre.

Web radios