Mesajul Spectacolului „Folk Bun”, explicat de Andrei Păunescu și Cristi Dumitrașcu

Într-un dialog despre spectacolul „Folk Bun”, care va avea loc pe 9 noiembrie, la Sala Palatului, Andrei Păunescu și Cristi Dumitrașcu au descris mesajul pe care își doresc să îl transmită. Muzica ne unește și naște idei. Duelul dintre Cenaclul Flacăra și Folkul Bun De Azi va fi un duel al ideilor, o confruntare a binelui.

Spectacolul „Folk Bun”, ce va avea loc pe 9 noiembrie, la Sala Palatului, propune publicului o provocare, un duel al ideilor. În spiritul a ceea ce reprezintă Cenaclul Flacăra, publicul va fi invitat să se exprime liber și frumos pentru a decide cine va câștiga această competiție amicală. Așa cum a subliniat Andrei Păunescu, în emisiunea lui Cristi Dumitrașcu, adevărata valoare a Cenaclului Flacăra a fost și încă este, la 51 de ani de la înființare, rolul de portavoce a unei generații care dorea să spună, într-o formă artistică, ce avea pe suflet. Aceeași idee se va aplica pe 9 noiembrie, într-o formă mai jucăușă. 

„Acest război dintre cele două tabere va fi o confruntare prietenoasă, un duel pentru bine, nicidecum război al urii!” - Adrian Păunescu

Cei doi au discutat despre dreptul la replică, pornind de la conceptul pe care doresc să îl aducă la viață. Cristi Dumitrașcu a încurajat ascultătorii care vor participa să se implice în „duelul ideilor”, cum l-a denumit, care se va desfășura în fața lor. În timpul emisiunii, au curs comentarii frumoase și încurajatoare de la ascultători.

Așa cum am menționat, s-au format două echipe care se vor întrece în măiestrie artistică pe scenă. Prima, echipa Cenaclul Flacăra, condusă de Andrei Păunescu va fi formată din Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Andrei Păunescu & Trupa Totuși, Emeric Imre, Magda Puskas, Cristian Buică, Cătălin Stepa și Vanghele Gogu.

A doua, Folk Bun De Azi, îl va avea drept căpitan pe Cristi Dumitrașcu și e alcătuită din Fără Zahăr, Țapinarii, Alina Manole, Cristi Dumitrașcu & TVA, Dinu Olărașu, Daniel Iancu, Cosmin Vaman și Dianna Porca. 

Cristi Dumitrașcu a evidențiat faptul că „oricât de împotriva curentului s-ar da artiștii noului curent de folk, în mod indubitabil, și aceștia s-au inspirat din perioada anilor '80”. Andrei Păunescu a adăugat că „e bine ca lucrurile să fie așa! Nu putem continua cu aceleași lucruri făcute de decenii. Însă, într-adevăr, nu se pot nega criteriile de valoare ale folkului, doar de dragul originalității”.

Spectacolul va fi o adevărată sărbătoare a savorilor muzicale. Gazda emisiunii a menționat că anul acesta, nu vor include atâta muzică rock, așa cum au făcut în anii anteriori, ci se vor concentra pe esența adevărată a folkului. Totuși, invitatul a susținut că nu pot separa chiar de tot cele două stiluri. 

„Nu va fi muzică rock per se, însă va fi o aromă de rock. Îl vom avea alături de noi pe toboșarul Nașu Purcărin și pe chitaristul Rareș Suciu. E foarte greu să separi folkul de rock. Diferențele sunt doar de mușcătură între cele două”. - Andrei Păunescu

De fiecare dată când vine la emisiunea „Folk Bun cu Cristi Dumitrașcu”, Andrei Păunescu povestește câte un episod de la Cenaclul Flacăra, din anii '80. De data aceasta, pornind de la legătura strânsă dintre rock și folk, acesta și-a adus aminte de un revelion, petrecut alături de Cristi Minculescu de la Iris, la Cenaclu. 

„Cristi Minculescu mai voia să vină la Cenaclu, deși colegii săi de trupă din Iris nu mai aveau timp să îl însoțească, așa că a vorbit cu tata. Îmi aduc aminte de revelionul din 1984. Minculescu m-a văzut cu o chitară în mână.  Între timp, cânta Dan Bitman, care era foarte tânăr pe atunci. A venit la mine și m-a întrebat dacă știu ceva AC/DC. Așa am ajuns să cânt «Highway To Hell» cu el”. 


Folk Bun - 7.10.2024

Folk Bun, cu Cristi Dumitrașcu, 01:45:05

Folk Bun - 21.10.2024

Folk Bun, cu Cristi Dumitrașcu, 01:40:52

Folk Bun - 14.10.2024

Folk Bun, cu Cristi Dumitrașcu, 01:49:37

Folk Bun - 30.09.2024

Folk Bun, cu Cristi Dumitrașcu, 01:48:07

Web radios