„Blackout Friday” - una dintre cele mai mari petreceri underground din această toamnă

Pe 8 noiembrie, clubul Fabrica va găzdui un concert de hardcore și death metal, urmat de un set de drum’n’bass/neurofunk. Evenimentul intitulat „Blackout Friday” promite o seară așa cum rar s-a mai organizat.

Din când în când, apare un eveniment unde te întălneşti cu toţi prietenii, ascultați câteva trupe tari din undeground și apoi terminaţi seara cu un set de drum’n’bass. 

Pe 8 Noiembrie, în club Fabrica, va avea loc un concert cu un mix de hardcore și death metal urmate de un set drumn’n’bass/neurofunk.


Iată câteva informații despre formațiile serii, în ordinea apariției pe scenă.


Chaos Cult şi-a început aventura muzicală în 2013, în Bucureşti. Încă de la început, ideea în jurul căreia s-au reunit membri trupei a fost, cel puţin în teorie, destul de simplă: să pună stăpânire pe ceea ce înseamnă scena locală de metal, printr-un stil care să nu îi limiteze artistic, ci să le permită să-şi exploreze propriile gânduri şi să ofere publicului, în acelaşi timp, o porţie de agresivitate muzicală născută din nedreptăți cotidiene şi din gânduri poate adesea sumbre, dar realiste.

Pornind de la un instrumental haotic, care ne plimbă prin secole de sunete, extreme metal-ul marca Chaos Cult îşi are rădăcinile în dorinţa de rebeliune a trupei care nu vrea să intre sub titulatura unui singur stil muzical şi care vrea să se piară în libertatea nemărginită a experimentelor armonice.

Trupa a lansat recent single-ul „Welcome to the Show”, disponibil pe toate platformele de streaming, mai multe piese urmând a fi lansate în viitorul apropiat.


 


Avoid Humanity s-a format în 2017 și are în componență foști membri Deadeye Dick și Spinecrusher.  Trupa abordează un stil hibrid între death metal și hardcore, care se poate simți din plin pe primul album al formației, Apex of Impurity. Lansat în martie 2020, Apex of Impurity a fost promovat cu două clipuri pentru piesele Awaken the Chimera și Worldeaters. Clipul pentru Worldeaters a fost menționat de către faimosul webzine american Metal Injection în cadrul rubricii „Underground Buzz”:

„I feel like the name of this band is probably good advice these days. Influenced mostly by the hate, poverty, spite, corruption, and indifference of society, Avoid Humanity is made up of 5 introverts who want to scream/sing about everything that’s wrong. Oh, but they’re not trying to change it, they’re only trying to rub it in your face…which they do with a blood covered flourish!”

Pe parcursul anului 2021, Avoid Humanity a făcut o serie de concerte în locuri deosebite precum Muzeul de Artă Recentă din București și Castelul Bran. Concertul live de la Castelul Bran a fost preluat de Audiotree International, canalul de youtube unde au apărut trupe precum Greta van Fleet, Textures sau The Devil Wears Prada. În septembrie 2021, Avoid Humanity a participat la primul show în aer liber în cadrul festivalului de la Posada. 

Anul 2022 a fost plin de premiere pentru Avoid Humanity, deoarece au organizat primul turneu național și au cântat în afara țării în cadrul festivalului „Feelgood” din Serbia. De asemenea, trupa a lansat două piese noi, „I am Death” și „Direcții”, cea din urmă fiind prima piesă în limba română a trupei.

Cel mai recent material discografic, EP-ul „Between Now and Never”, conţine patru piese foarte diferite una faţă de cealaltă printre care şi cover-ul după „Drumurile” de Dan Spătaru, ce a fost difuzată de Doru Ionescu la RockFM în cadrul emisiunii „Puls Rock”.


 


​Una dintre cele mai respectate trupe hardcore din România, H8 s-a format în Ploiești, în iunie 1995. Anul următor, susține mai multe concerte în orașul natal, cel mai important dintre ele fiind colaborarea cu formația Paraziții, primul jam-session dintre o trupă hip - hop și una rock din România. Tot în același an este lansată și o casetă demo („Dialect”).

În 1998, H8 participă la Student-fest-ul din Craiova, iar anul următor ajung în București și pe micile ecrane, la Atomic TV și al doilea demo al formației cu ajutorul lui Bogdan Hladiuc (Sin Order), urmat imediat de primul concert din Capitală, care a avut loc în celebrul club BackStage.

Anul 2001 aduce o colaborare a lui Aliosha cu trupa Paraziții, pe piesa Categoria Grea. În perioada următoare au loc mai multe concerte (printre care amintim festivalul de la Sighișoara în care trupa a colaborat cu K-gulă (ex-Racla),și participarea la concertul Atomic Umplugged, din clubul Fire.

În 2003 piesa „Schimbă-ți Atitudinea” apare pe compilatia Sabotaj produsă de Rebel Music,în varianta remixata de către Cheloo (Paraziții). Are loc o sesiune de înregistrări în studioul Vița de Vie, finalizată în 2004 prin ultimul demo al trupei „Ce îți dorești nu poți avea întotdeauna”.

În anul 2006, H8 lansează albumul de debut „Nimic nou”, care combină elemente de hardcore, crossover și alternative. În anul 2009 apare cel de-al doilea album intitulat „Printre voi”, mult mai agresiv față de materialul precedent care aduce un nou suflu în trupă. Din 2006 până în prezent, H8 a cântat alături de nume mari ale scenei metal-hardcore internaționale precum Sick of It All, Blood for Blood, Terror, Death Before Dishonor, Take Offense, Suicide Silence, Slayer, Madball.




HOSTVGE este o trupa înfiinţată în 2023 de Modern Metal/Hardcore din Braşov, România.

Baieții abordează un stil agresiv, rapid care îmbină cât mai multe elemente de drum and bass/EDM.

Trupa lansat, în ianuarie 2024, prima piesă „Prison Of My Mind”, urmată la scurt timp de „WNDD”.




​The FLO este un producător de drum and bass din România și fondatorul LoudNoiz Music. Cariera sa a început în 2011 cu un EP lansat la Elektroshok Records, urmat de release-uri la Heavy Artillery. Cunoscut pentru producțiile sale diverse, a creat piese remarcabile precum „Collapsing Reality” și colaborarea „Hybrid”. A împărțit scena cu giganți ai dnb-ului precum DC Breaks, Audio și Andy C la evenimente mari, continuând să inoveze în domeniu. De asemenea, face parte din două proiecte noi: Voidecho, alături de Elarith, și Dark Shurikenz, alături de LiToo The Purp. Mai mult decât atât, este recunoscut pentru capacitatea sa de a livra mixuri explozive de neurofunk, care întotdeauna ridică energia publicului!



 

Web radios