NIDAL pornește în turneul de lansare al noului său album - “LEGENDAR”

O poveste inspirată din legendele Greciei Antice, văzute prin prisma relațiilor moderne

Pe 6 noiembrie, la Expirat, NIDAL începe turneul de lansare al noului său album, “LEGENDAR”. Acesta va continua apoi la Piatra Neamț, Iași, Bacău, Târgu Mureș, Cluj și Timișoara.

Muzica lui NIDAL este un amestec de folk, blues și jazz, bazată pe interacțiunea dintre riff-uri de chitară acustică, percuție precisă și vocea puternică și evocatoare a lui NIDAL, variind de la șoapte senzuale la strigăte pline de forță.

“LEGENDAR” este cel de-al doilea album al artistului, acesta fiind înregistrat în studiourile Vița de Vie și produs de Adrian Despot. Piesele se învârt în jurul legendelor Greciei Antice, evocând figuri precum Orfeu și Euridice, Narcis, Icar și alții, văzute prin prisma relațiilor moderne. 

Turneul “LEGENDAR” are loc în luna noiembrie în următoarele orașe:

  • București - 6 noiembrie, Expirat
  • Piatra Neamț - 15 noiembrie, Library Bar
  • Iași - 16 noiembrie, Underground Pub
  • Bacău -22 noiembrie, Fiald
  • Târgu Mureș - 28 noiembrie, Republic Hub
  • Cluj - Napoca - 29 noiembrie, Flying Circus
  • Timișoara - 30 noiembrie, Pixel

"Mesajul central al albumului este că, indiferent de context, este important să faci ceea ce crezi că este corect. Când eram copil, pe lângă poveștile clasice de noapte bună, mama îmi strecura și mituri din Grecia Antică. Consider că una dintre responsabilitățile artistului, la fel ca aceea a unui preot sau, cum era odată, a unui șaman, este să readucă în atenția societății perspective uitate. Astăzi mi se pare că există o lipsă de povești cu semnificație profundă, iar inspirat de mitologia greacă, am simțit că albumul „Legendar” ar putea fi o rază de lumină în această lume pe care am lăsat-o pradă haosului interior." - declară Nidal.


Hamad Al-Essa Nidal-Stefan este un artist muzical în permanentă dezvoltare și-ntr-o continuă expansiune. Activ în lumea artei încă de la liceu unde făcea parte dintr-o trupă de teatru independent cu care a călătorit prin țară la multiple festivaluri, scrie poezie, descoperă chitara clasică și după începe drumul către lumea sintezei de sunet. Ajunge la București unde se formează la Universitatea Națională de Muzică iar în paralel începe să-și dezvolte cariera de sound designer și compozitor de muzică de teatru, colaborând cu teatre de renume precum Bulandra sau Nottara. 

Pentru a putea să se apropie mai mult de publicul ascultător, începe un proiect solo-acustic de chitară și voce, care-i poartă numele, unde își scrie versurile și compune muzica cu care călătorește atât prin țară cât și în străinătate. În 2020 lansează primul material discografic, intitulat KINGISH (The Imperfect Album), album concept despre drumul dinspre inconștiență spre conștiență. Acum lansează al doilea album, “LEGENDAR”, pe care abia așteaptă să îl prezinte publicului larg, însă activează în continuare în multiplele forme prezentate mai sus, compunând de asemenea muzică pentru spectacole de teatru si dans.


Web radios