Dirty Shirt, despre „Dirty Fest” și campania „Furever Friends”, în direct la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”

Robert Rusz și Cristi Bălănean, de la Dirty Shirt, au venit ieri la emisiunea „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”. Au discutat despre campania „Furever Friends”, obiectivul central al ediției „Dirty Fest” din acest weekend, de la Quantic.

E prima dată când „Dirty Fest”, festivalul organizat de cei de la Dirty Shirt, are loc la București. Are loc azi și mâine la clubul Quantic și include mai mulți artiști talentați precum, Hel’enine Oci, Myrath, Revolter, Sympress și Kontrust. Dirty Shirt va avea câte o prestație scenică în ambele seri ale evenimentului. 

Cristi și Robi au venit ieri seara la „Rock Driver”, pentru a-i povesti lui Hrubaru mai multe despre festival, cât și despre cauza pentru care luptă, pe această cale, membrii formației. Este vorba despre „Furever Friends”, o inițiativă care aduce împreună 16 organizații de protecție a animalelor din țară. La festival vor fi prezenți peste 30 de reprezentanți ale acestor asociații și vor ține un discurs înainte de începerea concertelor. Printre ONG-urile prezente se vor număra Kola Kariola, Adăpostul Speranța, Help Lăbuș, Casa lui Patrocle, Save Our Paws și multe altele. 


Cristi Bălănean a povestit de unde i-a venit ideea de a clădi o comunitate de iubitori de animale în jurul trupei Dirty Shirt, după intervenția la radio, într-o discuție cu Irina Marinescu. Pe lângă dragostea sa față de animale, chitaristul a amintit un episod în care a găsit 11 căței într-o vizuină de vulpe. I-a adus acasă, i-a îngrijit, a păstrat unul, iar pe restul i-a dat spre adopție. Și Robert a adoptat unul dintre pui.

În călătoriile lor prin țară, povesteau cei doi la radio, se opreau, când era posibil, pe la adăposturi de animale. Au descoperit cât de greu se descurcă organizațiile cu fondurile limitate, cu munca multă și grea și cum, în ciuda tuturor impedimentelor, își fac treaba cu multă dragoste față de animale. 


Mai mult, cei doi artiști au vorbit despre recunoștința față de fani. Au povestit despre momentul în care au cerut ajutorul fanilor pentru a strânge bani de dubă. 

„Noi am primit de la ei, știi? Și acum am simțit că trebuie să facem noi ceva ca să dăm un pic înapoi în comunitate. Ce să facem? Așa mi-a venit ideea cu asociațiile. Am fost și cu cazuri umanitare, deci nu numai adăposturi. Au fost multe discuții în trupă despre cauza pe care să o ajutăm. Pentru că toată lumea merită și sunt o grămadă. Chiar ai de unde să alegi”. - Cristi Bălanean


Formația nu intenționează ca vreodată să se lase din a ajuta cauze nobile. 

„Noi nu ne oprim. Cât o să progresăm cu concertele, nu ne vom opri. Vom continua cu chestia asta cât vom putea”. - Robert Rusz


Încă un motiv de nebunie e piesa „A Brighter Day”, o colaborare cu Ian Anderson de la Jethro Tull. Cântecul va apărea pe următorul material discografic, despre care se preconizează că va fi lansat la începutul anului viitor. Robi a povestit cu multă mândrie momentul în care Anderson a acceptat să înregistreze o piesă cu trupa. „Omul a refuzat să cânte cu Opeth și vrea să cânte cu noi... A ales Dirty Shirt. E chiar o mare scofală pentru noi”. Cristi a adăugat „ Nu o să-ți vină să crezi, Ian Anderson răspunde la mail-uri în următoarele cinci minute după ce le trimiți. E foarte serios. Și e el, nu e echipa lui de PR”.

Din spusele celor doi, piesa e aproape gata. Mai au de tras niște voci, de rafinat și au terminat-o. Sunt nerăbdători să o publice.



Rock Driver - 24.10.2024 - Dirty Shirt, despre „Dirty Fest” și campania „Furever Friends”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:31

Rock Driver - 25.10.2024 - Paul Ciuci și Adrian Tonceanu, despre cover-ul trupei MORRE după piesa Compact „Un Alt Început”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:16:09

Rock Driver - 24.10.2024 - invitat Dan Byron

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:09:20

Cristian Hrubaru invitat la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” - 22.10.2024

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:07:16

Web radios