Ne apropiem vertiginos de concertul simfonic de lansare al albumului „Mihai Viteazul: Poemele Românilor”, ultima parte a trilogiei „Poemelor”. Pentru formația Trooper, aceste trei discuri, care povestesc istorii adevărate, așa cum nu au mai fost povestite vreodată, au însemnat 15 ani de muncă, de învățat, de consultat experți și de eforturi creative.
Acum, la finalul acestei aventuri, am dorit să port o discuție relaxată cu Alin „Coiotu'” Dincă și cu Aurelian „Balaurul” Dincă despre copilăria lor, despre începuturile formației și despre muzica aceea de suflet, care i-a inspirat să o ia pe acest drum frumos.
În copilăria lor, îmi povesteau cei doi, pasiunea pentru muzică era un exercițiu constant, de la a găsi metode prin care să pui mâna pe casete, până la a da volumul cât mai tare pentru a asculta și ultima notă de pe înregistrări.
„Am crescut în așa fel încât eram mereu însetați de cunoaștere muzicală. Nu exista să scoată cineva un album și să nu râvnești, în adevăratul sens al cuvântului, după casete. Era foarte greu să pui mâna pe așa ceva, de aia apreciam altfel tot ce prindeam în mână. Aveam camera tapetată cu postere cu Iron Maiden. Tapetată! Și, pe atunci, se găseau foarte greu, trebuia să renunți la ceva lucruri pentru afișe”, povestea Coiotu'.
„A fost o perioadă foarte frumoasă pentru a fi copil”, a adăugat nostalgic Balaurul.
Ideea de a forma o trupă are origini foarte interesante. Unchiul celor doi frați avea pe casetă VHS concertul „Maiden England”, din 1988. Balaurul a fost atât de impresionat de performanța scenică a legendelor metal, încât a început să sape după mai mult. În căutarea sa a dat de greii muzicii rock și heavy metal. Iar în 1992, Alin și Aurelian încercau să scrie prima lor piesă. Iron Maiden a fost un declic pentru amândoi.
Trooper a împlinit 29 de ani și merge înainte cu o forță incredibilă, cu aceiași pasiune cu care a pornit la drum și cu aceiași sete de cunoaștere.