În viața românilor, există două sintagme contradictorii pe care le auzim de mici. „Pâinea e sfântă” și „pâinea îngrașă”. Echipa „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” a luat legătura cu Dr. Adrian Copcea, pentru a-l întreba dacă a renunța la pâine garantează o siluetă de invidiat. Ei bine, nu-i chiar așa.
„Unii cred că dacă înlocuiesc pâinea cu mămăligă, vor slăbi rapid. 40 de grame de pâine sunt echivalentul a 100 de grame de mămăligă, din punct de vedere caloric”, a spus doctorul. „Pâinea nici nu îngrașă, nici nu slăbește”.
i
În schimb, o alternativă mai sănătoasă e pâinea integrală, care are un conținut ridicat de fibre. Și pâinea cu maia are beneficii, precum conținutul ridicat de fibre și de prebiotice.
Consumată în moderație, pâinea nu are cum să strice un regim alimentar sănătos. Totuși, gramajul de carbohidrați pe care ar trebui să îl consumăm variză în funcție de necesarul caloric al fiecăruia, în mod individual. În general, regimul nostru alimentar ar trebui să fie format din 50% carbohidrați, 25% proteine și 25% grăsimi.