19 noiembrie înseamnă, la nivel internațional, Ziua Bărbatului, marcată inclusiv în România*.
A devenit deja o tradiție să-i evidențiem pe acei bărbați care inspiră și, prin exemplele personale, aduc schimbări în comunitate. Și în acest an îi prezentăm pe acei bărbați pe care publicul îi consideră de succes, așa cum a reieșit chiar din părerile exprimate de mii de români.
„Succesul bărbătesc”, un concept complex
Topul bărbaților de succes din România pune accent pe impactul pe care aceștia îl au asupra comunității și societății. Nu se reduce doar la realizări financiare sau profesionale, astfel că nu vom avea niciodată doar o listă a celor care au adunat averi impresionante. Vom avea însă – așa cum a fost cazul la fiecare ediție și cum este și în acest an – o evidențiere a celor care și-au lăsat amprenta într-un mod semnificativ asupra societății prin acțiunile și valorile lor.
„Succesul bărbătesc” nu mai înseamnă doar putere sau influență, ci a devenit un concept complex, care include etica profesională, responsabilitatea socială și contribuția la dezvoltarea culturală și economică a comunităților din care fac parte.
Figuri din domenii diverse – cum ar fi tehnologia, cultura, educația, afacerile și sportul – merită recunoscute pentru modul în care și-au transformat segmentele de activitate și au inspirat generațiile viitoare.
Antreprenori de succes (de exemplu: Daniel Dines, co-fondator al UiPath) ne-au demonstrat că succesul poate fi construit și în țara natală. Mai mult chiar, au pus România pe harta internațională a inovației.
Artiști bine cotați și îndrăgiți de tânăra generație și-au construit cariere impresionante, dar și-au folosit vocea și pentru a susține cauze importante, mobilizând tineretul și influențând schimbări sociale. Un exemplu este Tudor Chirilă.
Succesul adevărat vine și cu responsabilitatea de a da ceva înapoi comunității. Vom vedea că mulți dintre acești bărbați își dedică timpul și resursele pentru a susține inițiative caritabile, pentru a îmbunătăți educația sau a crea medii echitabile pentru toți. Fie că este vorba despre donații pentru spitale sau proiecte sociale care aduc beneficii concrete oamenilor, astfel de acțiuni sunt esențiale pentru o țară în dezvoltare.
Aceștia sunt bărbații care merită să fie urmăriți, sprijiniți și aplaudați pentru rolul lor activ în construirea unei societăți mai bune.
Topul din anul 2024 este unul variat, în care se regăsesc jurnaliști, scriitori, cântăreți, sportivi sau oameni de afaceri.
Astfel, în top 10 îi regăsim pe Alex Nedea, jurnalistul de investigații de la Recorder, pe actorul Sebastian Stan, pe care l-am putut vedea recent pe marile ecrane în rolul lui Donald Trump, pe scriitorul Mircea Cărtărescu sau pe antrenorul echipei naționale de fotbal, Mircea Lucescu. Din topul din acest an nu lipsesc Tudor Chirilă, Smiley, Hagi sau David Popovici.
Topul poate fi accesat online, pe www.zilesinopti.ro/barbati-de-succes-2024 sau pe www.barbatidesucces.ro
Topul poate fi ascultat și în variantă audio, pe Spotify, Soundcloud sau Apple Podcast
Cum a fost realizat topul?
Pe site-ul www.barbatidesucces.ro a fost realizat un sondaj, unde au fost votați cei mai de succes bărbaţi din România în anul 2024. Sondajul a fost deschis, fără să existe o listă de recomandări, iar în total, în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2024, au votat 5.377 de persoane. Toți cei care au votat participă la tragerea la sorți pentru premiile campaniei, care constau în 100 de kituri Nivea Men și marele premiu - un sejur pentru două persoane în Poiana Brașov, la Ana Hotels.
„TOP BĂRBAȚI DE SUCCES” este un studiu de piață online realizat de agenția de studii de piață BrandBerry pentru Zile şi Nopţi, topul fiind prezentat de NIVEA MEN.
Partener media: ROCK FM
*La nivel internațional, începând cu anul 1999, în data de 19 noiembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Bărbatului. Din anul 2016, Parlamentul României a votat sărbătorirea Zilei Bărbatului şi în România, alături de data de 8 martie, decretată ca Ziua Femeii (Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie ca Ziua Femeii şi 19 noiembrie drept Ziua Bărbatului).
Obiectivele acestei zile includ conștientizarea asupra sănătăţii bărbaţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat.