"Dude (Looks Like a Lady)", melodia Aerosmith, a fost inspirată de Vince Neil (Mötley Crüe)

"Dude (Looks Like a Lady)" a fost lansat ca prim single de pe "Permanent Vacation", albumul Aerosmith din 1987, disc ce a însemnat revenirea Aerosmith la sfârșitul anilor '80. Potrivit producătorului Desmond Child,care a lucrat cu Aerosmith si la compoziții, cel care i-a inspirat melodia lui Steven Tyler a fost Vince Neil (Mötley Crüe), pe care l-a confundat cu o femeie.

Cu ocazia primirii ASCAP's Founders Award, Desmond Child a vorbit cu revista People despre scrierea mai multor hit-uri.

Desmond Child a mai povestit că prima oară când a auzit "Dude (Looks Like a Lady)" i s-a părut că seamănă cu un "Van Halen prost".

Child s-a arătat însă mândru de modul în care melodia tratează problemele de identitate de gen, aflate în ziua de astăzi pe ordinea de zi, opinând că melodia a fost cu mult înainte de timpul său în tratarea subiectului.
"Ideea unui personaj transgender într-un hit, arătat într-o lumină pozitivă, a fost complet proaspătă și revoluționară", a continuat el. "A fost atât de atrăgătoare încât, chiar fără să știe despre ce era vorba în melodie, oamenii de pretutindeni au început pontan s-o cânte cu toată puterea".

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

 

Web radios