Dave Grohl: "Neil Peart (Rush) este un cu totul alt animal, o altă specie de baterist"

Într-un interviu pentru revista Rolling Stone, Dave Grohl a fost întrebat dacă va lua vreodată în considerare să îl înlocuiasca pe bateristul Neil Peart (Rush), acum retras, în cazul în care ceilalți membrii al grupului i-ar face oferta. Dave Grohl: "Le-aș spune: "Nu sunt nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere muzical capabil, dar mulțumesc pentru ofertă".

"Neil Peart, este un cu totul alt animal, o altă specie de baterist", a continuat Dave Grohl.

"Eu sunt ca Meg White (toboșarul The White Stripes) pentru Neil Peart. Iar ea este una dintre bateristele mele preferate. Este și preferată fiicei mele. Fiica mea cânta la tobe două tipuri de muzică: The White Stripes și AC/DC. În timp ce eu simt: "Exact asta trebuie să faci!".

Grohl și colegul său de la Foo Figters, bateristul Taylor Hawkins, au inclus Rush în Rock And Roll Hall Of Fame în 2013 și au interpretat și "2112 Overture" cu producătorul Nick Raskulinecz, îmbrăcat în stilul Rush în anii '70.

Numind experiența drept "una dintre cele mai speciale nopți din viața mea", Dave Grohl a declarat atunci: "Când am pus mâna pe "2112", pe vremea când aveam opt ani, mi-a schimbat direcția din viața. Am auzit tobele. M-a făcut să îmi doresc să devin toboșar".

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios