Au început filmările pentru documentarul oficial despre Ronnie James Dio

Wendy Dio, soția și managerul lui Ronnie James Dio, a vorbit cu The Voice Metal despre planurile sale de a realiza un documentar care să acopere carieră lui Dio, încă din primele sale zile alături de trupa ELF până la ultimul său proiect, Heaven & Hell.

"Tocmai am început să filmăm", a spus Wendy Dio. "Am făcut interviuri săptămâna trecută - unele de mine, altele de tehnicieni cu Geezer Butler [de Black Sabbath și Heaven & Hell] - și vom continuă acest lucru în timpul turneului (hologramă) "Dio Returns", vom continuă. Iar apoi, sperăm, să fie lansat până anul viitor - probabil ultima parte a anului viitor".

Geezer Butler a fost cel mai bun prieten al lui Ronnie în perioada Black Sabbath.

Dio a devenit cunoscut în 1975, când s-a alăturat formației Rainbow, condusă de fostul chitarist din Deep Purple, Ritchie Blackmore.

Ulterior, s-a mutat la Black Sabbath, după plecarea lui Osbourne, în 1979. Aici, a înregistrat trei albume, înainte de a pleca. Zvonurile spun că era nemulțumit de faptul că apărea în prea puține fotografii de la albumul "Live Evil", iar chitaristul Tony Iommi l-a denumit "micul Hitler."

După o perioada de succes în fruntea propriei formații, Dio a revenit pentru scurt timp la Black Sabbath, un deceniu mai târziu, într-o perioada în care Iommi era singurul membru rămas din formula originală.

Dio a anunțat în noiembrie 2009 că a fost diagnosticat cu cancer la stomac. A murit în mai 2010.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios