Tommy Lee, Glenn Hughes și Sebastian Bach, printre prezentatorii Ronnie James Dio Memorial Awards Gala

Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund, fondata în memoria legendei muzicii rock, va comemora 10 ani de la trecerea sa cu o gală pe 20 februarie 2020.

Ceremonia va avea loc la The Avalon din Hollywood si va fi găzduita de personalitatea de radio și televiziune Eddie Trunk și ii va recunoaște si onora care au jucat un rol fie în pastrarea moștenirii lui Dio sau care au avut activitati caritabile.

Confirmati ca prezentatori care vor inmana premiile sunt Sebastian Bach, Tommy Lee de Motley Crue, Jeff Pilson de Foreigner, legendarul vocalist/ basist Deep Purple Glenn Hughes, Frankie Banali de la Quiest Riot, Fred Coury de la Cinderella.

Opt premii vor fi numite după cântecele scrise de Ronnie James Dio.

Dio a devenit cunoscut în 1975, când s-a alăturat formației Rainbow, condusă de fostul chitarist din Deep Purple, Ritchie Blackmore.

Ulterior, s-a mutat la Black Sabbath, după plecarea lui Osbourne, în 1979. Aici, a înregistrat trei albume, înainte de a pleca. Zvonurile spun că era nemulțumit de faptul că apărea în prea puține fotografii de la albumul "Live Evil", iar chitaristul Tony Iommi l-a denumit "micul Hitler."

După o perioada de succes în fruntea propriei formații, Dio a revenit pentru scurt timp la Black Sabbath, un deceniu mai târziu, într-o perioada în care Iommi era singurul membru rămas din formula originală.

Dio a anunțat în noiembrie 2009 că a fost diagnosticat cu cancer la stomac. A murit în mai 2010.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios