Billy Corgan explică de ce preferă să facă parte dintr-o formație

Deși probabil ar avea mai multă libertate într-o carieră solo, muzicianul prețuiește relația pe care o are cu colegii săi de trupă.

Cu toții sțim că Billy Corgan, la talentul artistic pe care îl posedă, nu ar avea nicio problemă să ajungă pe scenele din jurul lumii pe cont propriu. Cu toate astea, muzicianul pare să prefere să lucreze alături de colegii de la The Smashing Pumpkins, iar Ultimate Guitar ne atrag atenția asupra motivului oferit de Corgan într-un interviu acordat pentru SiriuXM.

Deși recunoaște că psihologia din spatele acțiunilor sale nu este extrem de sănătoasă, muzicianul mărturisește că, pentru el, trupele din care face și a făcut parte sunt ridicate la rang de familie. „Nu sunt foarte apropiat de familia mea,” declară solistul. „Acum sunt mai apropiat pentru că sunt mai bătrân și am copii și chestii – dar în tinerețe, nu eram atât de apropiat de familia mea. Așa că eu cred că formația a devenit ca o a doua familie,” completează el.

Corgan recunoaște că ceilalți membri probabil nu căutau „un văr”, ci doar să facă parte dintr-un grup muzical, dar asta nu i-a afectat sentimentele. Pe de altă parte, artistul nu neagă faptul că, probabil, ar fi mai câștigat lucrând de unul singur și alegându-și, de fiecare dată, colaboratori diverși, care să îl inspire. „Dar am relația asta foarte interesantă cu Jimmy (Chamberlin) și James (Iha) de foarte mulți ani,” spune muzicianul. „Este, pur și simplu, ceva legat de ea – când sunt ei în cameră, discurile sunt mai bune, așa că mă simt foarte bine legat de asta,” completează Billy.

De curând, americanii de la The Smashing Pumpkins au lansat un album dublu, „Cyr”, a cărui direcție „pop” a fost deja explicată de Corgan.

Foto: Facebook, William Patrick Corgan

Web radios