Roger Daltrey: Internetul distruge umanitatea, streaming-ul, cea mai mare fraudă sau jaf

Roger Daltrey și-a exprimat consternarea față de modul în care internetul ne afectează viețile, susținând că ne distruge atât creierul, cât și planeta. Solistul The Who, Roger Daltrey spune că este „haterul nr. 1 al internetului” și numește serviciile de streaming „fraudă sau jaf”.

Solistul The Who a vorbit cu Coda Collection, un serviciu de streaming video disponibil prin Amazon Prime, care oferă concerte, documentare și multe altele de la artiști precum Jimi Hendrix, Bob Dylan și Rolling Stones.

În interviu, Daltrey discută o gamă largă de subiecte, inclusiv acela de a fi disprețuit ca solist, relația sa cu Pete Townshend, posibilitatea de a crea muzică nouă de la The Who, crearea lui „Tommy”, modul în care utilizarea amfetaminelor de către Keith Moon a subminat muzica trupei și modul în care era digitală a avut impact asupra umanității în general și asupra industriei muzicale în special.

„Vorbiți cu cel care este haterul nr. 1 al internetului”, spune Daltrey. „Îl detest. În momentul în care a început să iasă în față ca platforma care este în acest moment, m-am gândit că nu va rezulta ceva bun și încă nu cred că a ieșit ceva bun din ea. Cred că dacă nu avem grijă, probabil este sfârșitul civilizației noastre”.

„Da, este foarte practic. Ne distruge planeta în mai multe moduri. Ne distruge creierul în mai multe moduri decât într-unul singur. Ne distruge societatea în mai multe moduri, așa că, per total, cu cât se prăbușește mai repede, cu atât mai bine și ne putem întoarce să vorbim cu oamenii față în față, să facem muzică adevărată, să facem lucruri și să lansăm materiale pentru că aceast streaming este un rahat - muzicieni care nu își pot câștiga existența făcând muzică.

Compozitorii nu își pot câștiga existența scriind cântece. Compozitorii nu își pot câștiga existența compunând muzică. Asta nu poate continua. Trebuie să se oprească. Este cea mai mare fraudă sau jaf, cum vrei să-i spui, din istorie - ce s-a întâmplat cu industria muzicală”.

Turneul solo al lui Roger Daltrey Who Was I, care urma să înceapă la începutul acestei luni, este acum programat să aibă loc vara viitoare.

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

Web radios