Primul invitat din această dimineață, medicul dermatolog Cătălin Popescu, a făcut lumină în dilema feței de pernă. Deși apar tot felul de articole, cu așa-zise păreri de expert, despre cum să avem grijă de ten, nu toate sunt de încredere. Nu trebuie să ne schimbăm fața de pernă prea mult, ci într-un interval rezonabil, de bun simț, susține doctorul. Acesta a explicat că pielea ni se descuamează zilnic, adică ne schimbăm pielea, și acel reziduu intră în pernă.
„Ne schimbăm fața de pernă când începe să pută?” – Răzvan Exarhu
Ea trebuie înlocuită într-un interval obișnuit de timp. Medicul a spus că asemănătoare e și situația cu rutina de îngrijire a tenului, când vine vorba de strategii de marketing. Adică, nici nu știm cum să ne curățăm corect tenul, că deja avem de urmat șapte pași cu diverse produse cosmetice.
Bancuri regionale
Mai apoi, gloryoșii au luat legătura cu Goran Mrakić, cu care au discutat cele mai amuzante stereotipuri despre diverse popoare, foste părți componente ale Iugoslaviei. Iată câteva exemple:
„Bosniacii s-au creat după ce un urs a copulat un fag.”
„În Serbia nu pot exista războaie civile pentru că se transformă în răscoale țărănești.”
„Războaiele nu rezolvă nimic, mereu supraviețuiește cineva.”
Pe teritoriul Iugoslaviei s-au folosit multe aforisme de-a lungul timpului și există un sub-gen literar care caricaturizează diferitele nații din zonă. De altfel, e ca la noi, ce moldovean nu a glumit pe seama unui ardelean măcar o dată?
Pentru mai multe detalii despre mituri din dermatologie și pentru mai multe bancuri cu tentă regională sau etnică, puteți asculta emisiunea integrală la noi pe site, sub formă de podcast!