Dragostea în vremuri moderne

Tema iubirii a fost împărțită în două azi-dimineață la „Morning Glory”. Prima dată, Sorin Ioniță de la Expert Forum, a explicat relația abuzivă dintre democrație și politicieni. Mai apoi, Simion Bogdan-Mihai a vorbit cu gloryioșii despre dragostea modernă

Primul invitat al dimineții a fost Sorin Ioniță, pe care realizatory l-au chemat pentru a face lumină în discuția „iubirea imposibilă dintre democrație și politicieni”, așa cum a descris-o Răzvan Exarhu. Ne iau alegerile pe nepregătite? E bună comasarea sau e o opțiune proastă? De la aceste întrebări a pornit discuția. 

Expertul susține că „politicienii trebuiau să fie pregătiți pentru un an electoral dificil. Știau de patru ani că așa va fi. Acum am ajuns la un Valentine’s trist în coaliție. Se varsă dragostea, nu se pot înțelege și, într-un final dramatic, ajung să respecte legea, adică să se țină de calendarul care devenise lege”. Un exemplu bun de comasare a alegerilor îl putem vedea la vecinii noștri maghiari. „Ungaria a comasat alegerile locale cu cele europarlamentare așa că vor ajunge să aibă două garnituri de primari și consilieri locali. Dar sunt mai disciplinați. De anul trecut au bătut asta în cuie. În plus, cei care stau pe tușă vor face training-uri”, a spus invitatul.


Dar e comasarea o alegere bună? Sorin Ioniță a spus că avantajul ar fi prezența crescută la vot, însă trebuia făcută de anul trecut, pentru ca fiecare partid politic să își poată ajusta calendarul. Deciziile de acest fel nu trebuie făcute cu patru luni înainte. Invitatul a subliniat ideea de restrângere a drepturilor. „Cei care nu au domiciliul stabilit definitiv trebuiau să aibă șase luni să regleze, pentru a putea vota la locale”. 

Sorin a asemănat situația alegerilor din România cu cea a alegerilor din Senegal. „Suntem singura țară de tip african, care, cu trei-patru luni înainte de alegeri se gândește «Bă, frate...». Senegal trebuia să aibă alegerile prezidențiale acum, pe 25 februarie. Dar președintele s-a uitat pe geam și a zis «Plouă... Nu ne stresăm acum...». Au amânat până în noiembrie”. 

„Democrația e bună, dar trebuie să ai cu cine” – Răzvan Exarhu

Romantismul modern cu Simion Bogdan-Mihai

Pentru a destinde atmosfera și a trece la tema iubirii moderne, gloryoșii l-au întâmpinat pe cobzarul Simion Bogdan-Mihai în studioul Rock FM. După o analiză asupra unor citate de râșu’, plânsu’ despre dragoste, preluate din sursa nesfârșită de suferință în dragoste, Facebook, Răzvan a citat-o pe Andreea Marin. Aceasta a scris o postare pe Instagram descriind foarte poetic câteva pulovere de cașmir. Totuși, cobzarul a recunoscut că „îmi place să citesc o frază coerentă, îmi place să văd virgulele la locul lor. M-am săturat să văd reclame de tipul «Trimite-ți Bibi și aveți 25% reducere! Pup all! Pup chat-ul». Lumea știe, cânt la cobză, sunt pe vechi”. 

Care cântece de dragoste sunt mai bune, cele vechi sau cele moderne? Bogdan a spus că cele moderne îi plac mai mult, „sunt mai fruste. Alea mai vechi sunt «Aseară ți-am dat o palmă/ Toată noaptea n-am dormit/ Credeam că te-am prăpădit». Mi se par interesante, nu sunt «corecte politic», dar e o flacără a iubirii care nu se mai vede decât în filmele cu Marlon Brando . „Deci s-a dus naibii iubirea?”, a întrebat Răzvan. „Aia golănească sper!”, a răspuns invitatul. Gloryioșii au fost curioși să afle dacă Bogdan-Mihai plătește la întâlniri. „Eu am plătit întotdeauna. Așa mi se pare ok”, a răspuns muzicianul. Atunci când ești un suflet sensibil, ești si gentleman. 

Cei care doresc să îl vadă pe domnul nostru Simion Bogdan-Mihai în acțiune, acesta va avea concerte la București, pe 16 februarie și 9 martie, în 14th Lane, pe 3 aprilie, în Expirat, la Iași, în Berarium. Va mai avea două concerte mari în noiembrie, unul pe 19 noiembrie la Sala Palatului și unul la Cluj, pe 21 noiembrie, la BT Arena, intitulate „Fructe cu miez dulce”.


Morning Glory - 14.02.2024 - Bogdan Simion Mihai

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:33:27

MG - Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:29:06

Morning Glory - invitat Dr. Claudiu Prica, ortopedie si traumatologie

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:16

Morning Glory - Cosmin Dragomir & Ciprian Dincă

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:18:22

Web radios