Morning Glory

Despre filmul competitor la Cannes, „Trei kilometri până la capătul lumii”, cu regizorul Emanuel Pârvu

„Trei kilometri până la capătul lumii”, filmul regizat de Emanuel Pârvu, va concura, anul acesta, la a 77-a ediție a „Festivalului Internațional de Film de la Cannes”. E al treilea lungmetraj al regizorului care intră în competiție, așa că Răzvan Exarhu l-an chemat la „Morning Glory” ca să afle mai multe despre firul narativ și despre producție

A 77-a ediție a „Festivalului Internațional de Film de la Cannes” va avea loc între 14 și 25 mai. Anul acesta, regizorul Emanuel Pârvu va avea două proiecții în cadrul marelui festival, „NASTY”, proiecție specială, și lungmetrajul intrat în competiție, „Trei kilometri până la capătul lumii”.  Filmul cel din urmă e al treilea din cariera sa cu care intră în competiție, cele de dinainte fiind „Meda” și „Partea nu prea fericită a lucrurilor”.

Cu această ocazie, Emanuel Pârvu a fost chemat azi-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”. Filmul e despre iubire, despre un băiat din Delta Dunării care nu primește sprijinul familiei sale, într-un moment cheie al vieții lui. Acțiunea a fost filmată în unele dintre cele mai impresionante locuri din țară - Delta, Dunavățu De Sus și Sfântu Gheorghe, în zona unde are loc festivalul de film „Anonimul”. 


Apropos de „Anonimul”, producătoarea și coscenarista filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” e directoarea festivalului, Miruna Berescu. De altfel, întreaga echipă implicată în realizarea lungmetrajului e foarte interesantă. Printre actori se numără Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, debutant, Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuță, Adrian Titieni, Richard Bovonoczki și Alina Berzuțeanu. Imaginea a fost realizată de Silviu Stavilă. 

După premiera de la Cannes, vom putea urmări filmul în cinematografe și la festivalurile dedicate, precum „TIFF” și „Anonimul”. 

Felicitări și mult succes la Cannes!