Catalogul muzical Queen a fost achiziționat de Sony Music pentru 1 miliard de lire sterline

Catalogul de hituri și cele mai bine-vândute albume Queen a fost vândut pentru o sumă impresionantă - una istorică. Sony Music a cumpărat repertoriul cu un miliard de lire sterline, transformând afacerea în cea mai mare vânzare de drepturi muzicale înregistrată vreodată!

Queen și-au vândut oficial drepturile de înregistrare, publicare și alte drepturi muzicale către Sony Music pentru un miliard de lire sterline, după ce, la începutul acestei luni, au apărut zvonuri despre o tranzacție ce avea să fie istorică. Vestea a fost raportată pentru prima dată de publicația Hits, care afirmă că Sony a achiziționat, de asemenea, drepturile asupra denumirii comerciale și de asemănare. Singurele drepturi care nu sunt incluse în acord sunt cele pentru spectacolele live, pe care le vor păstra membrii fondatori Brian May și Roger Taylor, încă activi în turnee împreună cu cântărețul Adam Lambert, conform publicației Variety. 

Disney a achiziționat drepturile asupra înregistrărilor muzicale ale formației în America de Nord pentru un preț necunoscut, cândva în anii 2000, și le va păstra. Însă orice drepturi de autor rămase în posesia muzicienilor vor merge acum la Sony. 

Drepturile de distribuție ar urma să treacă de la Universal Music Group la Sony în următorii doi ani, în funcție de țara în care este vândută muzica. Totuși, Universal va continua să distribuie muzica în America de Nord, deoarece Disney va păstra drepturile asupra înregistrărilor.

Tranzacția e cea mai mare de acest gen, devansând înțelegerea de 550 de milioane de dolari a lui Bruce Springsteen cu Sony la sfârșitul anului 2021, conform BBC. În aprilie, KISS și-a vândut catalogul muzical, numele, imaginea și logo-ul către Pophouse Entertainment Group. Grupul a fost plătit cu 300 de milioane de dolari în această afacere.

Web radios