Rock News

Solistul Crazy Town, Shifty Shellshock, a murit la 49 de ani

Shifty Shellshock, liderul trupei de rap-rock Crazy Town, a murit la vârsta de 49 de ani. Muzicianul era cel mai cunoscut pentru single-ul „Butterfly” din 2001, care a fost un hit numărul unu în SUA și a ajuns pe locul trei în Marea Britanie.

S-a luptat cu dependența de-a lungul vieții, abordând această problemă în emisiuni gen reality.  Shifty Shellshockfost găsit mort la locuința sa din Los Angeles luni, 24 iunie. Cauza decesului nu este încă cunoscută.

Muzicianul a fost deschis în legătură cu problemele sale cu drogurile și alcoolul și a vorbit despre perioadele petrecute în închisoare de tânăr, în urma unor incidente, inclusiv atacul cu o armă de foc și vânzarea de droguri.

În 2012, a fost arestat pentru abuz domestic și posesie de cocaină. În același an, a fost dus la spital după ce și-a pierdut cunoștința și a intrat în comă. A fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului în 2022 și a fost dat afară dintr-un turneu nu-metal anul trecut, după ce un concert în Carolina de Sud s-a terminat cu o bătaie sângeroasă cu colegul său de trupă, Bobby Reeves.

Shifty Shellshock provenea dintr-o familie cunoscută în showbizz. Tatăl său, Rollin Binzer, a regizat filmul-concert "Ladies And Gentlemen: The Rolling Stones" din 1973 și a creat coperțile albumelor pentru Chess Records, în timp ce mama sa, Leslie Brooks, a fost model, scrie BBC.

A fost inspirat să facă muzică rap după ce a descoperit albumul "Licensed to Ill" al trupei Beastie Boys și a format trupa Crazy Town în 1995, după ce l-a întâlnit pe Bret “Epic” Mazur într-o sesiune de înregistrări, la începutul anilor '90. 

Foto: Getty Images/ Guliver.