„Morning Glory cu Răzvan Exarhu” a transmis matinalul special de la „Electric Castle”, weekend-ul trecut. În inima festivalului, chiar față în față cu emblematicul castel Banffy, gloryoșii au primit în studio cei mai haioși invitați, de la artiști, la organizatori și, desigur, au fost și ascultătory prezenți. Campania Fundației Vodafone România, „NU e NU oricând spui tu” a avut segmente și în emisiune, în care s-a discutat despre consimțământ și abuz.
Chiar în prima zi de festival, psihologul Adela Moldovan a vorbit cu Răzvan Exarhu despre ce înseamnă consimțământul, despre motivele pentru care e dificil, adesea, să impunem limite oamenilor cu care interacționam și despre frica de agresivitate. Ea a punctat și faptul că, din cauza mentalității „fii mereu politicoasă”, refuzul unor avansuri nedorite poate fi mult prea discret și deloc eficient. Totodată, femeilor le e teamă de răspunsul agresiv al bărbaților, atunci când li se spune „nu”. E important să reținem cu toții că orice fel de flirt, avans sau atingere, fără consimțământ, e considerat abuz.
Următoarea zi, s-au dat și mai multe tricouri ediție limitată „Morning Glory” ascultătorilor curajoși, cărora le-a plăcut să nu se ia în serios. Aceștia au cântat, au făcut sunete ciudate și și-au descoperit pescărușul interior în studio. Pe tot parcursul festivalului, au avut loc concursuri, prin care festivalierii au putut să vină la emisiune și să facă o țară întreagă să râdă, alături de realizatory.
Printre invitații speciali ai emisiunii s-a numărat Mihai Păun, directorul festivalului. Acesta a vorbit despre cum arăta prima ediție „Electric Castle”, despre provocările pe care le presupune organizarea unui festival mare și despre cum rămâne un eveniment relevant. Realizatory au aflat că nucleul echipei de organizare este cam același de zece ani încoace. Majoritatea dintre cei aproape 40 de oameni sunt din prima zi activi, iar, împreună, depun eforturi foarte mari să aducă la viață un festival pe care ei și-l doresc, nu un eveniment făcut doar pentru a rămâne relevant sau comercial. În total, echipa care face această mic univers să existe e formată din aproximativ 4000 de oameni.
După discuția cu Mihai, Mr. Jurjak a fost invitat în studio. Acesta a discutat cu Răzvan Exarhu despre concertul de la „Castel”, despre cum a fost să deschidă concertul Vița De Vie „Fenomental”, cu un alt proiect, The Schnitzels, format alături de Narcis Axinte. Acesta a punctat cât de importante sunt repetițiile și cât de multă muncă e în spatele unui show. Acesta a declarat „Iei viața la mișto și caterinca în serios”.
Nu se putea încheia ediția specială de la „Electric Castle” fără o intervenție cu Adrian Despot, de la Vița De Vie. Vorba lui Exarhu, acesta e „părintele spiritual” al festivalului. Vița De Vie a adus aniversarea albumului „Fenomental” pe Main Stage, cu o producție foarte solicitantă. S-a lăsat cu efecte pirotehnice, proiecții speciale pe ecranele de pe scenă. Adi a susținut și un concert intim în EC Village, în satul de vacanță și locul de campare de la festival, un obicei pe care chiar cei de la Vița De Vie l-au început. Solistul a și mentorat câțiva artiști în devenire, unde a interacționat cu câțiva tineri cu flăcări în ochi.
Per total, a fost o serie de emisiuni minunate, pline de cele mai bune poante, rime și invitați, mai ales datorită ascultătorylor care ne-au vizitat. Chiar dacă am avut parte de o furtună în toată regula, cu corturi zburate, dans în noroi și pelerine de ploaie.
„Electric Castle 10” va rămâne una dintre cele mai bune amintiri ale noastre!