„În memoria lui Nicu Covaci” - ediția specială a emisiunii „Rock Weekend” - și informații legate de înmormântarea legendei rock

Lumea rockului românesc a intrat în doliu. Marele artist, Nicu Covaci, s-a stins din viață. Ieri, Alin Dincă și Claudiu Cîrțînă au intrat în legătură cu figuri importante din scena rock autohtonă, toate având o legătură aparte cu regretatul muzician. L-am cunoscut pe Nicu, prin ochii celor care l-au iubit și susținut. Totodată, avem vești legate de înmormântare, anunțate chiar de către formația Phoenix.

Ieri, în cadrul emisiunii „Rock Weekend”, Alin Dincă și Claudiu Cîrțînă, au organizat o ediție specială in memoriam, dedicată regretatului Nicu Covaci, o adevărată emblemă a muzicii rock. Așa cum am anunțat vineri, pe toate canalele noastre de comunicare, marele artist s-a stins din viață seara trecută, după o perioadă grea, în care urma un regim de reabilitare post-operator. 

La această ediție specială au parrticipat multe nume importante din scena de rock românesc, toți având o legătură specială cu Nicu Covaci. Costin Adam, solistul trupei Phoenix, Călin Pop, de la Celelalte Cuvinte, colegul nostru și prietenul apropiat al lui Nicu, Cristian Hrubaru, marele Mircea Baniciu, legendarul Paul Ciuci, de la Compact, fostul membru Mondial - Mișu Crenea, chitaristul Phoenix Cristi Gram, celebrul Dan Bittman, mult-îndrăgitul toboșar Phoenix Ovidiu Lipan, Alin Oprea, muzician ce a înregistrat un album alături de Nicu Covaci, Grigore Leșe și Raluca Talasman, managerul trupei Phoenix și-au adus aminte de cele mai dragi momente alături de Nicu Covaci. Aceștia ne-au oferit șansa de a-l cunoaște pe Nicu din mai multe puncte de vedere, a care publicul larg nu a avut acces până acum. L-am privit prin ochii celor care l-au iubit și i-au fost alături, transformând emoția intensă și sumbră pe care am resimțit-o după vestea morții sale, într-o sărbătoare a vieții lui Covaci. 

Emisiunea s-a desfășurat ieri, între orele 12:00 și 16:00 pe frecvența Rock FM. Găsiți emisiunea integrală sub formă de podcast, în patru părți, pe rockfm.ro.

Referitor la data și locul înmormântării legendei rockului, trupa Phoenix a anunțat următoarele pe pagina lor de Facebook:

„Îmbrățișări și condoleanțe tuturor...

Ceremonia de adio a lui Nicu se va desfășura acasă, în Timișoara, la Filarmonica de Stat.

Va puteți lua rămas bun, marți între orele 11.00- 20.00 și miercuri între orele 9.00 - 17.00.

Ceremonia de înhumare este privată.

Ne vedem acolo!

Formația Phoenix”


În memoria lui Nicu Covaci, partea I - invitat Costin Adam, solistul trupei Phoenix

Rock Weekend, cu Alin Dincă, 00:18:27

În memoria lui Nicu Covaci, partea IV - invitați Cristi Gram, Dan Bittman, Raluca Talasman

Rock Weekend, cu Alin Dincă, 00:48:44

În memoria lui Nicu Covaci, partea III - invitați Adrian Igrișan, Mișu Cernea, Ovidiu Lipan

Rock Weekend, cu Alin Dincă, 00:40:02

În memoria lui Nicu Covaci, partea II - invitați Călin Pop, Cristian Hrubaru, Mircea Baniciu și Paul Ciuci

Rock Weekend, cu Alin Dincă, 00:55:55


Web radios