Eddie Vedder a lansat un cover al piesei „Room at the Top” a lui Tom Petty

Lansată inițial pe albumul „Echo” din 1999 al lui Petty, „Room at the Top” a fost inclusă în setlistul concertelor solo ale lui Vedder de ceva vreme, iar în 2018 a interpretat-o în timpul secțiunii omagiale „In Memoriam” dedicată lui Petty la Premiile Oscar. Acum, versiunea sa de studio apare ca parte a coloanei sonore a viitorului serial „Bad Monkey”, cu premiera astăzi.



Eddie Vedder a vorbit de-a lungul timpului cu mult respect și admirație despre Tom Petty, recunoscând influența pe care a avut-o asupra sa. Vedder a apreciat stilul simplu al compozițiilor lui Petty și abilitatea acestuia de a scrie melodii care rezistă în timp.

Solistul trupei Pearl Jam spune că a fost atât de impresionat de hitul din 1981 al lui Petty, „The Waiting” (primul single de pe „Hard Promises”), încât l-a învățat în minte pe parcursul unei zile, la școală și deja știa cum trebuie cântat la chitară când a ajuns acasă.

Vedder a făcut aceste comentarii înainte de una dintre primele sale colaborări pe scenă cu Petty, când a avut ocazia să cânte „The Waiting” alături de Petty și trupa The Heartbreakers, în 2006.

Între timp, turneul trupei Pearl Jam din 2024 continuă, cu opriri în Chicago, New York și Boston, înainte de a se încheia în California, luna viitoare.


Web radios