Dragoș Stanca ne spune cât de rea e inteligența artificială

Azi, la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, realizatory au stat de vorbă cu Dragoș Stanca, antreprenor, despre cât de rea e inteligența artificială și câteva bârfe despre Elon Musk.

În Piața Sfatului din Sibiu, o mașină Tesla a evitat un accident, care ar fi putut avea rezultate grave. Incidentul ridică o dilemă etică, de care companiile de tehnologie dau, atunci când iau decizia de a oferi autonomie mașinii, astfel încât sistemul să ia decizii în locul proprietarului autovehiculului. Invitatul spune că, de data aceasta, algoritmul a luat decizia bună de a evita potențiala victimă, calculând că daunele sunt mai mici dacă lovește, la viteză mică, o altă mașină. 

Despre sistemele inteligente de acest fel, Dragoș Stancu ne spune că „pentru a ajunge la «Star Treck», trebuie să trecem prin «Mad Max»”.


„Trebuie să înțelegem că atenția noastră este marfă de vânzare, că social media nu este, în niciun caz, o sursă de informare corectă și că trebuie să știm ce se întâmplă în jurul nostru. (...) Cred că cultura digitală, cu bune și rele, e o îndeletnicire, pe care trebuie să o punem pe același plan cu preocuparea pentru sănătatea noastră” - Dragoș Stanca

MG - invitat Dragoș Stanca

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:27

MG - 14.10.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:06:55

MG - Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:29:06

Morning Glory - invitat Dr. Claudiu Prica, ortopedie si traumatologie

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:16

Web radios