De vorbă cu dr. Dorel Săndesc, despre Ziua Mondială a Anesteziei și despre piesa „Anesthesia Rocks”

Cristian Hrubaru l-a contactat pe dr. Dorel Săndesc, în emisiunea „Rock Driver”, pentru a discuta despre Ziua Mondială a Anesteziei și despre cum s-a sărbătorit aceasta în țară. Doctorul a vorbit și despre „Anesthesia Rocks”, o piesă concepută cu ajutorul inteligenței artificiale, menită să crească gradul de conștientizare cu privire la valoarea acestei practici medicale.

Ieri, 16 octombrie, lumea a sărbătorit Ziua Internațională a Anesteziei, o practică medicală revoluționară, care a deschis căi incredibile pentru dezvoltarea medicinei moderne. Cu această ocazie, Cristian Hrubaru l-a sunat, în direct la „Rock Driver”, pe dr. Dorel Săndesc, unul dintre cei mai lăudați doctori anesteziști din România, care s-a ocupat de vedete rock precum Nicu Covaci și Cristi Minculescu. 

Medicul a explicat, la începutul intervenției că pe 16 octombrie 1846 a fost efectuată oficial prima anestezie generală de către medicul stomatolog Thomas Morton. El a realizat o intervenție chirurgicală folosind anestezia eterică. Până atunci, intervențiile chirurgicale erau o adevărată oroare. Astăzi, întreaga lume serbează, prin diverse evenimente, această dată importantă.

„În lume se întâmplă tot felul de adunări, prezentări... Însă noi, la Timișoara, am făcut ceva mai original”, a spus dr. Dorel Săndesc. Medicul este un mare iubitor al rockului. Hrubaru a povestit cu mare drag despre prezența invitatului la „Bikers For Humanity Rock Fest”, unde acesta a venit cu o caravană, prin intermediul căreia oamenii din Brezoi au avut parte de consultări gratuite. „E un mod de a motiva tânăra generație”, a declarat doctorul. 

„Dacă nici noi, bikerii, nu iubim doctorii, atunci cine?” - Cristian Hrubaru

Dr. Dorel Săndesc, cu un spirit de rocker înrăit, a creat, prin intermediul inteligenței artificiale, un adevărat imn al anesteziei, „Anesthesia Rocks”. Melodia a deschis Congresul Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, desfășurat la Timișoara între 26 și 28 septembrie 2024. Este o reverență muzicală pentru toți medicii și personalul medical din aceste specializări din linia întâi a salvării de vieți omenești.

Piesa a fost difuzată în cadrul emisiunii, la finalul intervenției. 

Rock Driver - 16.10.2024 - invitat dr. Dorel Săndesc, despre Ziua Mondială a Anesteziei și despre piesa „Anesthesia Rocks”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:10:48

Rock Driver - 03.10.2024 - invitată Aura Danciulescu, de la Scarlet Aura, despre albumul și turneul „RockStravaganza”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:08:20

Rock Driver - 1.10.2024 - La mulți ani, Rock FM!

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:17:02

Rock Driver - 26.09.2024 - invitat Teo Peter, de la Altar, despre „Rock Revolution Fest”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:04:40

Sursă foto: Press Alert

Web radios