Ozzy Osbourne a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame pe un tron împodobit cu aripi de liliac

Ozzy Osbourne a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame sâmbătă seara (19 octombrie) în Cleveland, cu un discurs al lui Jack Black. Ozzy a fost omagiat și prin interpretări ale melodiilor sale din partea lui Maynard James Keenan, starul country Jelly Roll și Billy Idol.

Vorbind de pe un tron împodobit cu aripi de liliac, Ozzy Osbourne ne-a asigurat că nu ne va plictisi cu un discurs lung și tras de păr (cam cum se întâmplă de obicei la astfel de reuniuni) și a ținut să mulțumească, pe lângă fanilor și familiei, prietenului său de Dincolo, Rhandy Rhoads: 

„Fanii mei mi-au fost atât de loiali de-a lungul anilor, nu le pot mulțumi îndeajuns. Am avut norocul, de-a lungul anilor, să cânt cu unii dintre cei mai buni chitariști, toboșari și basiști din lume, și câțiva dintre ei sunt aici în seara asta. Dar trebuie să spun ceva despre un tip pe nume Randy Rhoads. Dacă nu l-aș fi întâlnit pe Randy Rhoads, nu cred că aș fi aici acum. Și, mai mult decât atât, soția mea, Sharon. Mi-a salvat viața. Și nepoții și copiii mei. Vă iubesc pe toți”.

Ozzy a predat apoi scena trupei live, care i-a inclus pe colaboratorul său, Robert Trujillo, basistul trupei Metallica, Chad Smith, toboșarul de la Red Hot Chili Peppers, Wolfgang Van Halen, Andrew Watt (producătorul ultimelor albume solo ale lui Ozzy), Adam Wakeman, Steve Stevens și Zakk Wylde. Trei soliști diferiți l-au înlocuit pe Ozzy, cu Maynard James Keenan de la Tool preluând partea vocală de pe „Crazy Train”, starul country Jelly Roll cântând „Mama I'm Coming Home”, iar Billy Idol interpretând „No More Tears”.


Rhoads este recunoscut pentru modul în care a redefinit sunetul chitarei heavy metal, contribuind semnificativ la primele două albume solo ale lui Ozzy Osbourne: "Blizzard of Ozz" (1980) și "Diary of a Madman" (1981).

Tragicul său deces, la doar 25 de ani, într-un accident de avion în 1982, a pus capăt unei cariere promițătoare.

Cariera solo a lui Ozzy

Ozzy Osbourne este deja membru al Rock and Roll Hall of Fame, fiind inclus anterior alături de Black Sabbath, iar această nouă includere vine ca recunoaștere a carierei sale solo.

După ce a fost exclus din Sabbath în 1979, Osbourne și-a concentrat întreaga atenție asupra carierei solo. Deși a format inițial o trupă sub numele Blizzard of Ozz, primul său album a păstrat acest titlu, fiind prezentat ca un album solo al lui Ozzy.

În total, Osbourne a lansat 13 albume solo. Debutul „Blizzard of Ozz” rămâne cel mai vândut album al său, având statut de cinci ori platină în SUA. „No More Tears,” care la vremea respectivă trebuia să fie ultimul său album, a fost certificat de patru ori platină. „Diary of a Madman” și „Bark at the Moon” au atins ambele statutul de triplă platină, în timp ce „The Ultimate Sin,” „No Rest for the Wicked” și „Ozzmosis” sunt toate dublu platină.

Piese precum „Crazy Train,” „Bark at the Moon,” „Shot in the Dark,” „No More Tears” și „Mama I'm Coming Home” au devenit hituri de radio.

În plus, Ozzy a creat festivalul Ozzfest, oferind muzicii heavy metal un festival în care să fie centrul atenției.

Foto: Getty Images.

Web radios