Rock The Underground: Trupa Eyedrops lansează albumul „Viu”

Ca în fiecare marți, am adus vorba de tot felul de trupe și artiști musai de văzut live la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”. Paul Tihan lansează un single superb, Heartbreak Cinema și Syfo Dias ne vor umple de energie, Eyedrops lansează albumul „Viu”, iar Dimitri's Bats încropesc tot felul de surprize pentru noi, săptămâna aceasta.

Miercuri, Paul Tihan lansează single-ul „Linii Subțiri” la clubul Nook. Paul e un artist de indie din Iași, care ne-a obișnuit cu muzici mai ușurele, mai sensibile, însă de data aceasta, vulnerabilitatea lui se manifestă altfel. „Linii Subțiri” e o piesă mult mai orientată spre rockul progresiv, care poartă o forță și o emoție de o intensitate brutală. E o adevărată capodoperă, după părerea mea, și cred că, indiferent dacă mergeți la concert sau nu, trebuie, e musai să ascultați piesa. Îmi puteți mulțumi mai târziu.


Tot miercuri, la Quantic, putem merge la un concert dublu cu Heartbreak Cinema și Syfo Dias, două prezențe proaspete pe scena locală. Heartbreak Cinema prezintă o fuziune de energie rock și sunet electronic, abordând o varietate de stiluri și influențe diferite din Alternative, Metal și EDM. Syfo Dias cântă un amestec greu de descris, cu rock, metal, spoken word și jazz. Eu cred, sincer, că sunt la un pas de a crea un nou stil muzical, plin de atitudine. Abia aștept să văd ce au pregătit ambele trupe, sunt sigură că vom avea parte de o seară de colecție. 


Joi, Walking To The Moon, trupă de rock alternativ din București, are concert în Uzina Coffee. Locul impune o oarecare provocare pentru artiști - să își reimagineze piesele, astfel încât să se adapteze spațiului micuț din cafenea, cu tonuri mai sensibile și formule mai simple, mai naturale.  Am vorbit cu Marius Mușat, liderul formației și iată ce vă transmite: „«De-ai ști» ce înseamnă Dracula-Funk. Pe 24, adică joi, aducem un aperitiv de genul ăsta la Uzina coffee. Alături de piesa mai sus amintită o să prezentăm și o parte din următorul nostru EP, plus multe alte surprize. Să fie rock! Dar să dăm din șold ca Dracula!”.


Tot joi, trupa Eyedrops lansează albumul „Viu” la Expirat. Băieții sunt activi de multă vreme, fac o muzică fenomenală, iar eu abia aștept lansarea. Iată ce au zis băieții despre concert, pe rețelele de socializare: „Ce înseamnă să fii viu? Ce faci cu norocul de a fi prezent aici, acum? În ce îl transformi și cu cine îl împarți? Ce sens au toate? Intreabă-te, găsește propriul răspuns. Va fi cel corect. Ei zic că se simt cei mai vii atunci când stau față în față cu noi, cântându-ne. Și că momentele pe care le trăim împreună nu se compară cu nimic altceva”. Sunt foarte curioasă ce au pregătit băieții.


Duminică, Dimitri's Bats ne invită pe ringul de dans de la Expirat pentru a intra în universul lor. E posibil ca formația să cânte și ceva piesă nouă, așa că sunt cu sufletul la gură. Poate recunoașteți numele lor de la concertul The 1975, pe care l-au deschis anul trecut, poate pur și simplu i-ați descoperit la un concert propriu și v-ați îndrăgostit de muzica lor. În orice caz, trupa devine din ce în ce mai cunoscută, așa că acum e momentul perfect să vă alăturați călătoriei lor. Am vorbit cu ei, le-am luat interviu, e pe site deja, așa că, dacă eu nu v-am convins, îi las pe ei să o facă.  

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 22.10.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:45

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 15.10.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:01

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 08.10.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:35

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 24.09.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:55

Foto: Vlad Pogonariu

Web radios